Phileas Foggstraat 153
7825 AW Emmen
Tel. 0591-659 128
Fax. 0591-659 325
info@sigma-bm.nl
       
       
 

 

Sondering

U wilt een sondering uit laten voeren? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Sigma Bouw & Milieu. Wij hebben jarenlange ervaring in het vakkundig uitvoeren van sonderingen.

Neem vrijblijvend contact op over Sondering

Door middel van het uitvoeren van een sondering, het in de grond drukken van een conus met een tophoek van 60°, wordt de mechanische weerstand van de grond gemeten.

In de meeste gevallen van sondering wordt tevens de kleef (mantelwrijving) gemeten. Naast funderingsadvies en civiele techniek zijn sonderingen ook bruikbaar voor milieukundig bodemonderzoek.
Sonderingen worden uitgevoerd door een sondeerwagen, doorgaans een zware vrachtwagen of een rupsvoertuig. De sondeerconus wordt met een constante snelheid in de grond gedrukt. De weerstand om deze conus in de grond te drukken heet conusweerstand.

De sondeerconus zal minder kracht nodig hebben om door klei of veen te drukken (lage conusweerstand) dan die het nodig heeft om door zand te drukken (hoge conusweerstand). Met deze methode verkrijgt men grafische gegevens over de kracht die nodig is om door de grond te drukken.
Deze geven informatie over de vastheid van de grond, waarop men het draagvermogen van de grond kan bepalen. De meetgegevens worden per sondering gepresenteerd in een sondeerstaat.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Wij kunnen onder meer in Groningen, Drenthe, Gelderland, Friesland, Overijssel en Flevoland sonderingen voor u uitvoeren.
Onze opdrachtgevers bestaan uit gemeenten, aannemers, waterschappen, projectontwikkelaars en niet te vergeten; particulieren.
Naast sondering, kunnen wij u ook van dienst zijn als het gaat om:

Wilt u meer informatie op het gebied van sondering, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Sigma Bouw & Milieu is gevestigd in Emmen, Drenthe en gespecialisserd in onder meer sondering

Update: 25-06-2022

Neem vrijblijvend contact op.

Naam:*
E-mail:*
Opmerkingen:
Eerste drie letters
van het woord sigma  *
 

Velden met een * zijn verplicht.
Sigma Bouw & Milieu - Phileas Foggstraat 153 - 7825 AW Emmen - Tel. 0591-659 128 - Fax. 0591-659 325     Sitemap
Bodemonderzoek Asbestonderzoek Milieuadvies Partijkeuring grond Geotechnisch advies Bodemsanering Sondeeronderzoek Ap04 Funderingsadvies Sondering